Cum facem lumină

Proiectul pe care ni-l – și vi-l – propunem este susținut de contribuțiile financiare (recurente sau singulare) ale cititorilor. Nu există altă formă de finanțare pentru efortul editorial al echipei de jurnaliști.

Timp de doi ani, vrem să disecăm instituțiile de cult din România, să documentăm fapte aflate la temelia existenței lor administrative sau produse pe fondul felului (specific) în care funcționează organizațiile religioase recunoscute de stat. Dar pentru a realiza efectiv aceste lucruri avem nevoie de mijloace materiale, deci de sprijinul cititorilor.

Acesta e, pe scurt, „contractul” nostru.

Unde vor merge contribuțiile voastre financiare în acest timp?

În acoperirea costurilor pentru documentarea reportajelor și investigațiilor pe care le veți citi pe Să fie lumină.

Cum spuneam: nouă reporteri (plus o echipă de colaboratori nepermanenți), 24 de luni, zeci de investigații, zeci de reportaje, mii de documente consultate, sute de interviuri, nenumărate ore de scriere și editare, dar și nenumărate cheltuieli directe ocazionate de deplasări, cazări, acces la baze de date sau diferite echipamente (drone, echipamente audio-video, birotică etc).

A. Aveți mai jos un formular de plată online care include patru variante predefinite de subscripție. Mai simplu spus: oferim patru tipuri de abonamente lunare. Fiecare în parte angajează contributorii la o donație recurentă vreme de 24 de luni. Avem nevoie, cu prioritate, de astfel de abonamente pentru că ele asigură proiectului jurnalistic un orizont cert de sustenabilitate.

În măsura în care considerați, oricând de-a lungul desfășurării proiectului, că nu respectăm termenii „contractului”, puteți opta pentru anularea plăților recurente. Abonamentele sunt, însă, varianta cea mai nimerită pentru finanțarea efortului jurnalistic propus, pentru că ne permit să planificăm pe termen lung nevoile echipei „Să fie lumină”.


B. Donațiile recurente - sub formă de abonamente lunare - nu sunt singura opțiune pusă la dispoziția cititorilor care doresc să ne sprijine. Am pregătit, în acest sens, și un formular pentru donații singulare. Cuantumul e stabilit de fiecare donator în parte - iar caracterul recurent al contribuției nu mai există (precum în cazul abonamentelor), sprijinul financiar fiind acordat o singură dată.


C. O a treia opțiune de plată există pentru cititorii care doresc să ne sprijine activitățile jurnalistice, dar evită utilizarea PayPal din motive legate de preferințe personale, securitate, comisioanele serviciului sau altele. Există, în acest sens, varianta unor donații (singulare sau recurente) virate direct în conturile bancare dedicate ale proiectului. Titularul acestor conturi este responsabilul financiar al echipei, Vlad Stoicescu.

Datele bancare (ING și REVOLUT) sunt disponibile mai jos - pentru orice alte detalii necesare la perfectarea plăților, ne puteți scrie la adresa de email [email protected]

Cont ING Bank

Vlad Stoicescu

IBAN - RO72 INGB 0000 9999 0681 2410

SWIFT - INGBROBU


Cont REVOLUT

Vlad Stoicescu

IBAN - GB23 REVO 0099 7088 3497 84

SWIFT - REVOGB21