Proiectul pe care ni-l - și vi-l - propunem va fi susținut exclusiv de contribuțiile financiare lunare ale voastre, cititorii noștri. Nu există nicio altă formă de finanțare pentru efortul editorial al echipei de jurnaliști.

Unde vor merge contribuțiile voastre lunare în cei doi ani ai „contractului” nostru?

În acoperirea costurilor pentru documentarea reportajelor și investigațiilor pe care le veți citi aici. Cum spuneam: peste zece oameni (plus o echipă de colaboratori nepermanenți), 24 de luni, zeci de investigații, zeci de reportaje, mii de documente consultate, sute de interviuri, nenumărate ore de scriere și editare, dar și alte cheltuieli directe ocazionate de deplasări, cazări, acces la baze de date sau diferite echipamente (camere ascunse, drone, echipamente audio-video, birotică etc).

Aveți mai jos patru variante predefinite de subscripție. Fiecare în parte angajează contributorii la o donație recurentă vreme de 24 de luni. În măsura în care considerați, oricând de-a lungul desfășurării proiectului, că nu respectăm termenii "contractului", puteți opta pentru anularea plăților recurente. Ele sunt, însă, varianta cea mai nimerită pentru finanțarea efortului jurnalistic, pentru că ne permit să cuantificăm fezabilitatea pe termen lung a proiectului "Să fie lumină".


De asemenea, am pregătit și un formular pentru donații singulare. Cuantumul e stabilit de fiecare donator în parte - dar caracterul recurent al contribuției nu mai există, decât în măsura în care donatorul revine lună de lună pentru a sprijini financiar demersul nostru jurnalistic.


Pentru cei care doresc să contribuie direct, evitând astfel taxele percepute de PayPal, există și varianta unor donații către contul bancar dedicat al proiectului. Titularul acestui cont este responsabilul financiar al echipei, Vlad Stoicescu.

Detalii IBAN

Vlad Stoicescu

ING Bank

Cont RON - RO72INGB0000999906812410